Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-15 08:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/01/17/manifestation-mot-valdtakter/

Epsteins STHLM

Manifestation mot våldtäkter

Ett par hundra människor deltog i manifestationen ...

... "Stoppa mäns våld mot kvinnor" ...

... på Mynttorget ...

Ett par hundra personer (inte bara kvinnor) trotsade kvällskylan och deltog i manifestationen ”Stoppa mäns våld mot kvinnor” på Mynttorget på torsdagskvällen som arrangerades av sjutton olika organisationer.  ”Nu får det vara nog”, var slagordet som upprepades gång på gång i talkör.

... på torsdagskvällen ...

Den kallblodiga och hänsynslösa gruppvåldtäkten i Indien nyligen som slutade i mord på en ung indisk kvinna fanns i allas tankar. Med facklor i handen och enstaka plakat lyssnade deltagarna på den ena talaren efter den andra. Lise Berg, ordförande i svenska Amnesty, berättade att den indiska regeringens officiella siffra för 2011 är 220 000 begångna våldtäkter i landet. Då finns dessutom ett mörkertal.

... i januarikylan ...

Men även i Sverige begås våldtäkter. Den råa gruppvåldtäkten på en ung kvinna i Sundbyberg i helgen som gick fanns i allas medvetanden.  Författaren Katarina Wennstam sade att ”alla kvinnor känner den kollektiva rädslan”. “Nu får det vara nog”, skanderade deltagarna”.

... där författaren Katarina Wennstam var en många talare.

Proteströrelsen från Indien har nått Sverige. Det behövs.