Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Dunket över Observatoriekullen

Manifestation ...

... på Observatoriekullen ...

Det rytmiska dunket från trummor hördes över Observatoriekullen på måndagskvällen. Ett trettiotal personer hade samlats för att uttrycka sin solidaritet med den manifestation som den kanadensiska Idle No More-rörelsen i Kanada samtidigt genomförde i protest mot förstörelsen av värdefull natur och förföljelse och förtryck av urfolk och ursprungsbefolkningar världen över.

... på måndagskvällen ...

... för hotade ursprungsbefolkningar ...

Sången, dansen och trummandet var också en protest mot projekteringar av tänkta gruvor på Gotland, i Västerbotten och Norrbotten, och en manifestation för samernas hotade renbetesland. Det kändes som en magisk rit från en annan tid när moder jord åkallades runt de tända facklorna och marschallerna i den snötäckta gläntan utanför Observatoriet med Vasastaden glittrande hyreshus i bakgrunden, ett möte mellan då och nu, för en hållbar framtid.

... världen över.