Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/02/09/anti-sd-demonstration-gick-fran-slussen-till-mynttorget/

EPSTEINS STOCKHOLM

Anti-SD-demonstration gick från Slussen till Mynttorget

Demonstrationståg mot "SD-rasismen" ...

... på lördagen ...

... på väg från Slussen ...

Samtidigt som Sverigedemokraterna (SD) firade sitt 25-årsjubileum som parti med ett framtidsseminarium i Riksdagens andrakammarsal på lördagen gick ett demonstrationståg under parollen ”Stoppa SD-rasismen” med ett par hundra deltagare från Slussen till Mynttorget.

... till Mynttorget ...

... där gruppen Street Performers ...

... fick i gång demonstrationsdeltagarna med sina rytmer.

Slagord skanderades som ”Inga rasister på våra gator, med eller utan riksdagskort”, ”Samma nazister nu som då, fast dom har sina slipsar på” och liknande. Gruppen Street Performers fick i gång demonstrationsdeltagarna på Mynttorget. Liknande demonstrationer genomfördes samtidigt på flera håll i landet.