Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/02/14/dans-och-sang-mot-kvinnovald/

Epsteins STHLM

Dans och sång mot kvinnovåld

Dans och sång mot kvinnovåld ...

... på Slussen ...

... och i Gamla stan på alla hjärtans dag ...

Ett hundratal kvinnor (och några män) dansade genom stan på alla hjärtans dag. De sjöng och ropade slagord som: ”Vi tar strid för kvinnofrid”, ”Inga fler ursäkter, inga fler våldtäkter”, ”Ge mig stöd, inte död” och liknande.

... i en världsvid kampanj mot kvinnovåld. "1 Billion Rising", syftar på den miljard kvinnor i världen ...

... som uppskattningsvis någon gång utsatts för våld, motsvarande ...

Längs Katarinavägen, via Slussen och Gamla stan väckte den ovanliga demonstrationen uppmärksamhet. Framme hos jämställdhetsministern på Drottninggatan överlämnades en lista med olika krav för att utrota våldet mot kvinnor.

... var tredje kvinna.

Liknande demonstrationer ordnades samtidigt i 203 länder världen över, fler än någonsin i V-days 15-åriga kampanj mot kvinnovåld.  V-day är en global rörelse mot alla former av våld mot kvinnor och flickor. Den startades av dramatikern Eve Ensler och genomför årligen manifestationer på alla hjärtans dag.