Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/02/15/nedsagade-trappan-pa-slussen-var-av-god-kvalite/

Epsteins STHLM

Nedsågade trappan på Slussen var av god kvalité

Lars Epstein
Rätta artikel

27 JANUARI. Trappan mellan Katarinavägen och Karl XIV Johans torg intakt så när som på det nedsågade räcket.

29 JANUARI. Trappan börjar sågas ned.

5 FEBRUARI. Halvvägs nedsågad.

13 FEBRUARI. Nästan helt nedsågad.

Nu är Slussentrappan mellan Katarinavägen och Karl XIV Johans torg helt nedsågad. Den hade besiktigats och utgjorde en fara. För en månad sedan stängslades den in och räcket sågades ned. För drygt fjorton dagar sedan började nedsågningen av själva trappan med en väldig sågklinga. Arbetet intensifierades för en vecka sedan. Nu är den helt nedsågad.

14 FEBRUARI. Helt nedsågad ...

... i bitar ...

... för att förvandlas till kross.

Var det dålig kvalitet i trappan?, frågar jag en av mannarna som varit med vid nedsågningen. ”Skojar du? Titta själv! Kvalitén i den här trappan var nog bättre än det mesta på Slussen”, får jag till svar. Jag drabbas av en déjà vu-känsla. Det känns som när jag granskade stammen av den nedsågade TV-eken på Östermalm för drygt ett år sedan, hel och fin. Inte rutten som det förutsagts.

Läs också: Omedelbar rivning på Slussen