Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Halvkaotiskt på Kulturhuset

Välkomnande skulptur på Plattan in till konstmässan på Kulturhuset …

… med performance, här Ylva Törnlund här som döden i en medryckande monolog …

… inför intresserade betraktare …

… och här finsk videokonst.

På Kulturhuset är det lagom halvkaotiskt dessa dagar. Där pågår ett slags alternativ konstmässa (Supermarket Art Fair) till den etablerade (Market) på Konstakademin som sker samtidigt. På Konstakademien ställer de etablerade gallerierna ut. På Kulturhuset finns de konstnärsstyrda från jordens alla hörn.

Grafiske designern och konstnären Disa Holgersson …

… har fört en öppenhjärtig dagbok …

… i tusch med teckningar och text.

Vanliga (nåja)  tavlor finns också att beskåda. Här Nationalgalleriets utrymme på Supermarket.

Det är videokonst, performance, konceptkonst och udda konstutryck, ibland lätt obegripliga för en amatör som jag. Men det är en skön blandning med även ”vanliga” konventionella tavlor att betrakta för den som har lite mer traditionell smak, som jag.  För övrigt händer det en hel del i Stockholms konstvärld den här helgen som avslutar Stockholm Art Week.