Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 19:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/02/20/fick-sparken-nar-de-avslojat-fusk-med-biljettkontrollen-i-t-banan/

Epsteins STHLM

Fick sparken när de avslöjat fusk med biljettkontrollen i T-banan

Ett femtiotal Seko-medlemmar demonstrerade utanför landstingshuset i solidaritet ...

Utanför landstingshuset demonstrerade på tisdagen ett femtiotal medlemmar i LO-förbundet Seko (Service och kommunikation) mot att 49 biljettkontrollanter blivit av med jobbet för att de avslöjat att deras arbetsgivare Securitas fuskat med inrapporteringen av antalet utförda biljettkontroller i tunnelbanan.

... med de 49 biljettkontrollanter som blivit av med jobbet efter att ha avslöjat arbetsgivaren Securitas fusk med inrapporteringen av antal kontroller till SL ...

För snart två år sedan berättade några biljettkontrollanter att de tvingades rapportera fler kontroller än de utfört. När SL nu vid årsskiftet bytte entreprenör för biljettkontrollen(till ISS facility service) blev runt femtio biljettkontrollanter av med jobbet.

... trots att de enligt Seko:s Stockholmsordförande Alexander Lindholm av landstingsrådet Christer G Wennerholm (m) lovats att att de inte skulle bli arbetslösa ...

De garanterades inte jobb hos den nye entreprenören, vilket de blivit lovade av landstingsrådet Christer G Wennerholm (m), enligt Seko:s Stockholmsordförande Alexander Lindholm, som talade utanför landstingshuset. Som tack för att de avslöjade fusket fick de istället sparken.

... också landstingsrådet Erika Ullberg (s) var kritisk mot hur biljettkontrollanterna behandlats av den moderatledda landstingsmajoriteten.

Frågan skulle också ha diskuterats bland politikerna i landstingsfullmäktige men blev uppskjuten till nästa sammanträde. Landstingsrådet Erika Ullberg (s) talade också till demonstranterna. Hon sparade inte på kritiken av hur hur ärendet hanterats.

”Christer G Wennerholm har träffat biljettkontrollanterna vid ett tillfälle och lovat dem att ingen skulle bli arbetslös. Det är ynkligt att bete sig så här. Jag tror också att SL:s varumärke återigen skadas. För vilka signaler har landstingsmoderaterna sänt ut? Vilken signal sänder vi till entreprenörer? Fuska gärna, inget händer? Vilken signal sänder vi ut till alla som jobbar inom SL-trafiken? Slå inte larm, för ni riskerar bara att få sparken?”, säger Erika Ullberg.