Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 10:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/03/24/fackelvakt-runt-rastasjon/

EPSTEINS STOCKHOLM

Fackelvakt runt Råstasjön

Fackelvakt för att bevara Råstasjöns rika naturliv ...

Slagorden ekade över den snöbelagda Råstasjön i den blå skymningen på söndagskvällen när unga och gamla naturvänner med facklor i händerna paraderade och stod vakt runt sjön med hägrarna flygande ovanför och månen nästan full på himlafästet.

... på söndagskvällen i vilket deltog både unga ...

... och vuxna ...

”Bygg i Råsta; Känn er blåsta; På vår röst; Nästa höst” har blivit en signaturslogan riktad till Solnas politiker från motståndarna till det planerade bygget av 1800 bostäder (en del inom strandskyddet) intill Råstasjön, Solna stads unika slättsjö med över 180 arter och vattenrallen som särskild symbolfågel.

...arrangerad av den unge och engagerade Leo Rudberg ...

Unge Leo Rudberg, manifestationens initiativtagare, stod uppflugen på en papperskorg och ledde talkören och höll ett brandtal för Råstasjöns natur.

... som talade både före och efter marschen runt Råstasjöns stränder.

-Livet måste värnas för oss, för fåglarnas och framtida generationers skull. Naturvärdena går inte att förena med bebyggelse vid Råstasjön. Inte ett hus ska byggas här. Inte en fågel ska dö. Bygg, men bygg någon annanstans, sade Leo Rudberg och fick rungande applåder.