Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 14:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/05/30/60-arsfirande-i-kungsan/

EPSTEINS STOCKHOLM

60-årsfirande i Kungsan

Siw Malmkvist inledde artistparaden vid 60-årsfirandet i Kungsan på torsdagskvällen ...

... och publiken uppskattade hennes framträdande ...

Siw Malmkvist hade driv i steget och tempo furioso på scenen när hon på torsdagskvällen på Kungsans scen sjöng Flickor bak i bilen till Leif Kronlunds orkester och frammanade en härlig 50-talsstämning till publikens förtjusning.

... liksom Sharon Dyalls och Leif Kronlunds orkesters.

Det var 60-årsfirande för Kungsträdgårdens Park & Evenemang. Festligheterna i parken jubileumssommaren 1953, som var tänkta som en engångsföreteelse när staden firade sitt 700-årsjubileum (ett år för sent), permanentades lyckligtvis. Initiativet kom från Gösta Bohman som då var vd för Handelskammaren.

Programchefen och artistpresentatören Sam Carlquist berättade om sin nya bok "Festplats Kungsträdgården" som är en exposé över 60 års nöjesliv i parken.

I fyrtio år har ”mannen med hatten”, Sam Carlquist varit uppskattad programchef i Kungsan och stått för presentationerna från scenen. Nu lämnar han snart den sysslan och bänkar sig bland publiken. Jag hoppas det kommer en lika entusiastisk och idérik efterträdare.