Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/08/solskensdagar-i-kungstradgarden-och-i-min-egen-barndom/

Epsteins STHLM

Solskensdagar i Kungsträdgården och i min egen barndom

 

Pang på i Kungsan.

Träff.

Liten flicka, stor boll.

De minsta stockholmarna fick möta de största idrottsidolerna i Kungsan på torsdagen och pröva på massor av olika idrotter från boxning till rodd. Solskensdagen med Olympic Day som den kallas, med anspelning på Solskensolympiaden i Stockholm 1912, fortsätter på fredagen. Flera av Sveriges olympier är med och skriver autografer och instruerar de unga.

Själv drog jag mig till minnes en av mina tidigaste idrottsframgångar. Jag skulle fylla elva år.  Det var löpning 60 meter på Vasa Reals asfalterade skolgård. Jag sprang in på 8,9 sekunder. Den snabbaste tiden i klassen. Det gav status. Men det måste varit fel på tidtagningen. Det tog tre år innan jag kunde komma ned i samma tid igen.

Ett annat oförglömligt ögonblick var när jag på sommaren samma år vid en fotbollsmatch sköt sönder ribban på Barnens Ö-kollon Vretarna. Det blev omtalat.  Men ribban måste varit rutten eller så har jag drömt det hela. Svårt att veta vilket så här sextio år senare.

Liten pojke, stor båt.

Tungan rätt i mun.

Posering med olympisk silvermedaljör (Håkan Dahlby).