Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/15/sorgkladda-demonstranter-utanfor-rosenbad/

Epsteins STHLM

Sorgklädda demonstranter utanför Rosenbad

 

Kristian Cornell ...

Ett hundratal funktionshundrade personer klädda i svart genomförde en stillsam demonstration utanför regeringskansliet Rosenbad på torsdagen.  De var symboliskt sorgklädda eftersom det i dag gått 1 000 dagar sedan remisstiden gick ut för ett utredningsförslag att klassa otillgänglighet som diskriminering. Men regeringen har ännu inte lagt fram något sådant lagförslag för riksdagen.

... var en av ett hundratal som demonstrerade utanför Rosenbad ...

-Det är framförallt moderaterna som bromsar och anser att det blir för dyrt att lagstifta. Man lutar sig mot en uträkning från Statskontoret. Men LO:s chefsekonom Dan Andersson visar att det inte alls blir så dyrt. Det är ju inte meningen att hela samhället ska göras om med en gång. Vi ger oss inte, säger Lise Lidbäck från NHR, Neurologiskt handikappades riksförbund.

... för att söka förmå regeringen att föreslå riksdagen att bristande tillgänglighet skrivs in i diskrimineringslagen. Sittande från vänster: Ken Gammelgård, Lise Lidbäck, Carina Wellton och Pelle Kölhed.

Torsdagsaktionen som demonstrationen kallas har pågått i snart två år varje torsdag mellan klockan åtta och nio på morgonen utanför Rosenbad. Och den fortsätter.

Läs också: Tidig torsdag utanför Rosenbad