Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/19/sparvagen-ska-fram-dar-tv-eken-stod-mitt-i-oxenstiernsgatan/

Epsteins STHLM

Spårvägen ska fram där TV-eken stod mitt i Oxenstiernsgatan

 

Spårväg City ska förlängas från Djurgårdsbron till Ropsten ...

... och bland annat gå mitt i Oxenstiernsgatan ...

Spårväg City ska grenas av från Djurgårdsbron och förlängas till Ropsten. Från i dag ställer landstingets trafikförvaltning (SL) ut den s.k. järnvägsplanen för sträckan Djurgårdsbron-Frihamnen. De nya spåren går bland annat mitt i Oxenstiernsgatan ohindrade av den gamla TV-eken som skulle stått i vägen om den inte hade fällts trots starka protester för snart två år sedan. Flera oberoende arborister som noga undersökte ekens status fann att dess grenar inte alls riskerade att rasa som kommunen representanter påstod.  Några kritiker framförde teorin att eken stod i vägen för de framtida spårvägsspåren och fälldes av den anledningen. Inte för att jag gör anspråk på att känna till om det också fanns andra motiv än de offentligt framförda till eken fälldes. Nu ska i alla fall spårvägsspåren fram där den stod och grönskade för sista gången hösten 2011.  PS. Hela planen finns utställd i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 mellan den 19 augusti och 9 september.

... där den gamla TV-eken grönskade för sista gången i oktober 2011 ...

... innan den sågades ned mitt i natten en månad senare.