Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 17:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/21/uppsagda-debaser-vagrar-flytta-om-slussenplanen-underkanns/

Epsteins STHLM

Uppsagda Debaser vägrar flytta om Slussenplanen underkänns

 

Debasers vd Annelie Telford överlämnar drygt 20 000 namnunderskrifter mot förtida uppsägning av rockklubben på Slussen till oppositionsborgarrådet Tomas Rudin(s). DN:s Ole Rothenborg står beredd med block och penna för en intervju.

Rockklubben Debaser vid Slussen är uppsagd till sista september i år.  Men Debaser tänker inte flytta om inte detaljplanen för Nya Slussen blir godkänd i Mark- och miljööverdomstolen så att staden kan börja rivning och nybyggnad. Planen är för närvarande upphävs av underinstansen Mark- och miljödomstolen.  ”Vi anser det inte rimligt att vi ska behöva flytta innan denna rättsliga process är över, därför har vi bestämt oss för att stanna kvar tills det hela är avgjort”, heter det i ett pressmeddelande i samband med att Debasers vd Annelie Telford överlämnade en försvarlig bunt papper med över 20 000 namnunderskrifter innehållande kravet ”Rädda Debaser Slussen från förtida uppsägning!”. 

Rockklubben Debasers uteservering på onsdagseftermiddagen.

Eftersom Debaser inte lyckades få finansborgarrådet Sten Nordin (m) att ta emot namninsamlingen överlämnades den istället ute på Stadshusets stora innergård till oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (s) som uttalade sitt stöd för Debasers krav och menade att det borde gå att ordna rivningskontrakt eller liknande tills det rättsliga läget för Slussens ombyggnad är klart. Han lovade att överlämna luntan till Sten Nordin vid borgarrådsberedningens sammanträde som skulle ske tio minuter efter att han tagit emot namninsamlingen.

Tomas Rudin som sympatiserar med rockklubbens krav poserar med Debasers affisch.

 Om Mark- och miljödomstolen skulle godkänna stadens detaljplan för nya Slussen före den sista september så flyttar Debaser direkt. Om staden förlorar kan det flera år innan man kan börja bygga om Slussen med en godkänd detaljplan. ”Förlorar staden i domstolen ser vi ingen anledning till att inte fortsätta verka i lokalerna efter sista september”. Nästa onsdag blir det stor stödfest på Debaser med gratis inträder (frivillig entré) för kravet ”Riv inte Slussen i förtid!”.