Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/23/svavande-mannen-ater-i-stan/

Epsteins STHLM

Svävande mannen åter i stan

 

Svävande mannen ...

... är tillbaks i stan

Mannen som tycktes upphäva tyngdlagen och sväva fritt i luften över Stallbron för ett år sedan är tillbaks i stan. Nu ”svävar” han över Riksbron en bit därifrån. Förundrade åskådare fotograferar mannen och hans på marken sittande kollega.

Hur gör han?

Sitter han på en osynlig stol?  Någon går fram och drar handen mellan de två artisterna utan att möta på motstånd. Är det en osynlig snillrikt byggd ställning som döljs av kläderna och som förenar de två via det som ser ut som en stav som båda håller i? Kanske. Men när medhjälparen kommer fram efter en halvtimme och skyler de båda under en tältliknande duk innan de dyker fram finns det ingenting som tyder på att en sådan ställning skulle å plats i den på marken hopskrynklade tältduken.  Mystiskt och effektfullt.

Läs också: Det svävar en man över Stallbron