Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 23:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/25/tartbit-och-vandring-i-ragsved/

Epsteins STHLM

Tårtbit och vandring i Rågsved

Det var öppet hus på Snösätra Norra koloniområde på söndagen med läckra bakverk ...

En hembakad tårtbit med svarta och vita vinbär var väl det läckraste bakverk jag inmundigat det senaste decenniet. Det var på serveringen hos odlarna på koloniområdet Snösätra Norra i Rågsved som hade öppet hus på söndagen. Här satt jag vid ett bord och fikade och såg ut över blomsterprakten på kolonilotterna och funderade på hur stadens ansvariga tänkte när de för några år sedan ämnade köra iväg odlarna och bygga villor och radhus på området liksom på det närbelägna Snösätra Södra. Men efter kraftfulla protester från lokalbefolkningen ändrades planerna.

... och en bedövande ...

... blomsterprakt ...

Men fortfarande planeras uppåt ett par hundra småhus i skogsbrynen runt de båda koloniområdena. Något som Kräpplagruppen med Eva Wesslén i spetsen bekämpar. Hon ledde en vandring, berättade områdets historia bort i bronsåldern och visade hur dagens planer ser ut.  I stället för att bygga i Rågsveds friområde föreslår Kräpplagruppen att själva Rågsved förtätas. ”Fler punkthus kan byggas söder om Bjursätragatan och i hörnen mot Bäverdammsgränd och Bäverbäcksgränd. Lägenheter kan också byggas ovanpå parkeringsplatser och garage i området”, menar Kräpplagruppen.

... och en vandring runt koloniområdet med Eva Wesslén från Kräpplagruppen (i mitten med jeans) som visar var de uppåt två hundra småhusen som föreningen bekämpar är tänkta att byggas.