Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/26/75-vaningshus-i-midsommarkransen/

Epsteins STHLM

75-våningshus i Midsommarkransen

Bakom modellen av 75-våningshuset (ritat av Gert Wingårdh) intervjuas SSM:s vd Mattias Roos ...

Norra Europas högsta bostadshus planeras i Midsommarkransen mellan Telefonplan och Södertäljevägen intill Ericssons gamla huvudkontor (som också ska bli bostäder). Tellus Tower kallas den 75 våningar och 225 höga byggnaden som bland annat ska innehålla 340 bostadsrättslägenheter med mellan ett och tre rum. Allmänheten ska få tillträde till sky-baren (eller restaurangen) på den översta våningen.

... som också tillsammans med borgarråden Regina Kevius och Sten Nordin visade upp modellen på platsen för höghusets placering.

Skyskrapan presenterades på platsen för det kommande bygget (Radiusvägen 13) av byggherren, SSM:s vd Mattias Roos och de moderata borgarråden Regina Kevius och Sten Nordin vid en välbesökt pressträff på platsen.

Illustration sedd från Södertäljevägen med Ericssons gamla huvudkontor till vänster och den nya skyskrapan till höger.

Enligt de preliminära planerna ska det höga huset stå klart 2019. Men först ska ett s.k. start-pm klubbas i stadsbyggnadsnämnden i början av september och en detaljplan ritas och remissbehandlas. Mattias Roos räknar med att projektet går löst på en och en halv miljard kronor.