Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/28/slussenmotet-pa-debaser/

Epsteins STHLM

Slussenmötet på Debaser

 

På rockklubben Debaser ...

Den populära rockklubben Debaser är uppsagd till den sista september trots att det inte ännu är klart om staden får igenom sin i dagsläget upphävda detaljplan för Nya Slussen. Om inte Mark- och miljööverdomstolen kommer med besked att godkänna planen före den sista september (om en månad) tänker Debaser ockupera lokalerna som de hyr av staden.

... hölls protestmöte mot Debasers förtida uppsägning (vd Annelie Telford vid mikrofonen) ...

”Vi är en rockklubb. Vi måste vara lite rockiga. Vi ockuperar om inte planen blir upphävd före den sista september. Blir planen godkänd flyttar vi direkt ”, sade Debasers vd Annelie Telford på opinionsmötet ”mot förtida uppsägning av Debaser” på Debaser på tisdagskvällen.

... och för den alternativa Slussen plan B (arkitekt Tor Edsjö visar var bussterminalen placeras enligt alternativplanen).

På mötet jämfördes stadens förslag med den alternativa Slussen plan B som går att bygga efter den gällande stadsplanen från 1930-talet. Staden förslag blir dyrare och tar längre tid, ger en sämre trafiklösning och försämrar utsikterna med de skymmande förment genomskinliga byggnaderna.

Också s-oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (mitt i bilden) talade mot stadens detaljplaneförslag och för Slussen plan B:s lösning.

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (s) kritiserade alliansen som redan lagt ut mer än en miljard kronor utan att Nya Slussen börjat byggas. Mycket har gått till konsulter och PR-byråer för att påverka opinionen för alliansens förslag. Han varnade också för att om stadens plan går igenom rivningar kommer att sätta igång redan i vår och att en folkopinion växer sig stark mot projektet när folk inser vad som är på väg att ske.

”Då har vi en ny riksgrop”, sade Tomas Rudin. Och vad händer om det planerade bussgaraget i Katarinaberget inte går att genomföra. Då blir Slussen utan bussterminal.

Den som lever får se vad som i framtiden händer med Slussen som redan i dag mest liknar en jättelik byggarbetsplats trots att bygget ännu inte satt igång.