Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 00:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/29/bilder-som-beror/

Epsteins STHLM

Bilder som berör

Rätta artikel

 

Pieter Hugo framför fotografiet på gruppen i Nigeria som går runt i byarna och förevisar sina djur.

Fotografiska öppnar utställningen This Must Be the Place med sydafrikanen Pieter Hugos fotografier som är omöjliga att värja sig mot. Porträtt från bårhuset på människor som dött i aids. Människor som lever sitt liv på den elektroniska soptippen i Ghana. Människorna i Nigeria som livnär sig på att vandra runt i byarna och förevisa ormar, hyenor och babianer. Människor som poserar nakna i sofforna i sina egna vardagsrum. Enstaka skelettrester av människor som slaktades under folkmordet i Rwanda 1994.

Pieter Hugo.

Pieter Hugo berättar att han fick sin första kamera när han fyllde 12 år. Redan då förstod han att engagemang var nödvändigt för att skapa bilder som berör, ett medmänskligt engagemang som växt med åren. Han började karriären som pressfotograf, gick över till längre reportage (magasin) och uppdragsfotografering (frivilligorganisationer) för att sedermera helt ägna sig åt egna projekt. Trots att han bara är 36 år har han redan gett nio böcker, flertalet slutsålda och dyra på andrahandsmarknaden.

"Hyenamannen".

Utställningen innehåller mycket starka bilder. "Vi rekommenderar att vuxna är med och förklarar och diskuterar bilderna när barn ser utställningen", skriver Fotografiska i sin presentation.