Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 23:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/08/29/j-h-engstroms-pariskarlek/

Epsteins STHLM

J H Engströms Pariskärlek

 

Fotografen J H Engström ...

Tio år gammal fick J H Engström överge sitt kojbygge i den värmländska skogen och flytta till Paris. Det tidiga mötet med den franska huvudstaden blev upptakten till ett bestående kärleksförhållande och med tiden ett stort antal fotografier som nu ställs ut på Galleri Kontrast och samtidigt ges ut i bokform Sketch of Paris (Max Ström) och (Aperture – den engelska upplagan).

... på vernissagen ...

Det var aldrig tänkt att bli en bok eller utställning. Bilderna är tagna under de otal gånger som J H Engström återvänt och vistats i Paris Tillsammantagna utgör bilderna en personlig skildring av Paris med en underton av saknad över den tid som flytt.

... av sin utställning Sketch of Paris på Galleri Kontrast.