Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 18:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/09/12/john-arthur-ekeberts-skakande-skildring-inifran-missbrukarlivet/

EPSTEINS STOCKHOLM

John Arthur Ekeberts skakande skildring inifrån missbrukarlivet

 

"Ta en dos i solariet", en av bilderna i John Arthur Ekeberts nyutkomna bok ...

Få har så lång egen erfarenhet av missbrukarlivet och samtidigt så stor talang att skildra det som John Arthur Ekebert vars bok ”Håll höjden! Rapport från bottenplattan” (Stockholmia förlag) släpptes på torsdagen.

... som han presenterade med bilder, tal ...

John Arthur Ekebert med fyrtioårig egen erfarenhet av knarkarlivet presenterade sin inifrånskildring i ord och bild vid bokreleasen på Stadsmuseet som också köpt in fotografierna i boken som en samtidsdokumentation.

... och sång på Stadsmuseet, där han också ...

John Arthur Ekebert berättar i boken om sin trassliga barndom och om hur han redan som 12-åring inledde sin missbrukskarriär som efter närmare fyrtio år började gå mot sitt slut när han fick chansen att sälja Situation Stockholm 2007 och två år senare började blogga och 2011 fick erbjudande av fotografen Frank Aschberg att dokumentera sitt liv som hemlös.

... signerade boken. Här till fotografen Sanna Sjöswärd.

Frank Aschberg blev handledaren som uppmuntrade John Arthur att ”hålla höjden” vilket också fick bli bokens titel. Hållit höjden har John Arthur också gjort. Bilderna och texterna är hudnära och skakande med sitt unika inifrånperspektiv.