Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Demonstration i Rågsved mot Reva och gripandet av två personer i tunnelbanan

En demonstration mot Reva-projektet …

Inom ramen för Reva (Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete), ett projekt initierat av regeringen för att öka avvisningen av papperslösa och illegala invandrare, har polisen kritiserats för att avkräva folk på legitimation enbart på grund av deras ”ickesvenska” utseende. Något polisen hävdat att man slutat med.

… och mot gripandet av två personer i Rågsved tunnelbana i förrgår …

Ändå var det vad som hände i Rågsveds tunnelbana i förrgår när två män med giltiga färdbevis av två civilklädda poliser avkrävdes legitimation som de inte hade varpå de tvingades åka med i en polisbil utan att deras vänner i dag vet var de befinner sig.

… ägde rum utanför polisstationen i Rågsveds centrum i dag.

Händelsen föranledde en demonstration mot den inhumana hanteringen och mot hela Reva-projektet i dag utanför den ständigt stängda polisstationen i Rågsveds centrum.  Hela händelseförloppet vid polisingripandet filmades och finns utlagt på Youtube.