Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/12/05/premiarlunk-under-soderstrom/

Epsteins STHLM

Premiärlunk under Söderström

Moderattopparna Catharina Elmsäter-Svärd, Sten Nordin och Christer G Wennerholm ....

Med moderattopparna Sten Nordin, Christer G Wennerholm och Catharina Elmsäter-Svärd i spetsen lunkade vi i pressuppbådet för första gången under Riddarfjärden genom den svagt sluttande sänktunneln mellan Söder och Riddarholmen där pendeltågen ska rulla om drygt tre år.

... premiärpromenerar tillsammans med ett stort pressuppbåd ....

Det är bara fyra månader sedan den sista tredjedelen av den 300 meter långa, 20 meter breda och 10 meter höga tunneln sänktes ned på sina stålpålar under Söderström. Nu är de tre tunneldelarna i hopfogade och möjliga att passera igenom men ändå återstår mycket arbete innan inredningsarbete med spår och dylikt kan sätta igång.

... genom sänktunneln under Söderström.

Allt har gått planenligt undantaget de fem tragiska dödsolyckor som inträffat genom åren (av dessa en dödsolycka i år plus en allvarlig skadad) under tunnelarbetet för vilket Citybanan utnämndes till ”Årets sämsta bygge” av tidningen Byggnadsarbetaren för tre dagar sedan Men det komplicerade bygget har också fått mer hedrande utmärkelser som Atlas bergteknikpris och det tyska STUVA-priset (STUVA är en forskningsorganisation för underjordiska trafikanläggningar).