Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/12/11/uppsagda-smaforetagare-vid-slussen-far-forlangt-kontrakt/

Epsteins STHLM

Uppsagda småföretagare vid Slussen får förlängt kontrakt

Plötsligt fick de till den sista december i år uppsagda företagarna i Blå Bodarna vid Slussen och restaurangen Strömmen vid Södermalmstorg i förra veckan besked om att de får stanna kvar till den sista oktober nästa år om de vill, förlängt kontrakt med tio månader således.

Bosse Sölsnaes i Blå Bodarnas skivaffär.

-Beskedet från Stockholms stad kommer i senaste laget. Bara tre veckor innan vi skulle vara ute ur lokalerna. Jag har redan börjat rea och sälja ut en hel del av lagret. Tidigare har  vi legat på om att få vara kvar någon vecka in i januari för att slippa flytta före jul utan att få något besked, säger Bosse Sölsnaes i skivaffären i Blå Bodarna.

Restaurang Strömmen.

Jag frågar Slussensprojektets pressinformatör Emma Sahlman varför detta plötsliga besked till hyresgästerna och så sent. Hon säger att stadens policy är att inte säga hyresgäster förrän det är alldeles nödvändigt men kan inte lämna närmare besked innan hon talat med de närmast ansvariga.

När hon återkommer i telefon är det för att berätta att hon inte lyckats få tag i någon ansvarig. Så jag får nöja mig med det lite allmänna beskedet och undrar fortfarande om det har något att göra med förra veckans för staden negativa dom från Mark- och miljödomstolen som ju upphävde detaljplanen för den planerade bussterminalen i Katarinaberget.