Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-02 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/12/16/en-pratradiostations-begravning/

EPSTEINS STOCKHOLM

En pratradiostations begravning

Gravstenen över den snart döda radiokanalen ...

I en direktsänd begravningsceremoni från Radio1:s tillfälliga studio i ett tält på Drottninggatan läste Robert Aschberg gravtalet över den treåriga pratradiokanalen som inte ekonomiskt längre klarar att sända eftersom koncessionsavgifterna är för höga och digitaliseringen av radiomarknaden tycks dröja.

... transporterades via Drottninggatan till riksdagshuset efter att Robert Aschberg i direktsändning läst begravningstalet.

Efter ceremonin, som följdes av ett hundratal stockholmare på plats, kördes kanalens gravsten längs Drottninggatan och ställdes framför ingången till riksdagshuset där kanalens ansvariga också placerar ansvaret för att den inte längre kan sända trots att den är uppskattad av sina lyssnare och av Radioakademin utnämndes till årets radiokanal både 2012 och 2013.

Den lätt absurda ceremonin ...

Trots begravningen lever pratradiostationen vidare två veckor till. Vid midnatt på nyårsafton tystnar den dock för gott. Tills vidare åtminstone.

... följdes av många intresserade stockholmare.