Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/12/26/vykort-fran-vasaparken/

Epsteins STHLM

Vykort från Vasaparken

Småttingarna trattar på ändan nu som då i Vasaparken.

Småttingarna trattar på ändan när det tar sina första stapplande skär på julklappsskridskorna i myllret på Vasaparkens konstfrusna isbana. Så är det nu, denna gröna jul, så var det då, på naturisens tid för drygt sextio år sedan. Jag minns snedskären när halvrören lossnade från pjäxorna och isen var blöt och byxbaken stelnade i kylan.

Inne i omklädningspaviljongen fanns ingen värme men hos korvgubben med den varma ångande lådan kunde man snabbtina fingrarna och köpa bröd och senap för fem öre styck.

Isbanan var större då. Inte många vuxna beskyddare gled omkring på isen. Hjälm hade ingen. Puck och klubba var förbjudet. Annars är det mesta sig likt. Bortsett från grönskan som denna vinter omger den perfekta isen.