Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 08:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/12/31/staden-ar-en-konstutstallning/

Epsteins STHLM

Staden är en konstutställning

Staden ...

Om bussen dröjer, vilket den gjorde när jag stod och väntade vid Kungsträdgården, och den dröjde alltför länge, fast den skulle gå var sjunde minut, 3:an mot Slussen. Vad gör man? Vad gjorde jag i min väntan på hålllatsen? Jag tittade upp på bankpalatsens husfasader och upptäckte att staden är en konstutställning. Vad såg jag? Nakna kvinnor, stiliserade och i sten. Jag tittade och fotograferade och såg mig lätt generad omkring och kollade att ingen observerade mig. Varför gjorde jag det?

... är ...

... en ...

... konstutställning.