Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Bearbetade förslag till Nobel Center på Blasieholmen

De tre arkitektförslagen till nytt Nobelcenter på Blaiseholmen som juryn valde ut i november har nu bearbetats efter juryns anvisningar. I dag blev de offentliga. Bland annat upptar de nu bearbetade förslagen en mindre yta på tomten, dock utan att skona det gamla Tullhuset och sjömagasinen som står där i dag.  I april kommer juryns slutliga besked om det blir Gert Wingårdhs, Johan Celsings eller David Chipperfields förslag som segrar i arkitekttävlingen och blir det som kanske förverkligas på platsen.

Johan Celsings bearbetade förslag.

Gert Wingårdhs bearbetade förslag.

David Chipperfields bearbetade förslag.

Förra blogginlägget om tävlingen