Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Kattugglorna kan skrämmas bort av motorsågarna i slottsallén

 

Den omfattande hamlingen av lindarna i Ulriksdals slottsallé ...

Motorsågarna viner öronbedövande i Ulriksdals slottsallé.  Stora grenar och väldiga stamdelar dunsar till marken. De gamla lindarna som fått växa förhållandevis fritt under 1900-talet hamlas nu (beskärs kraftigt) den ena efter den andra.

... kritiseras av Henrik Waldenström, initiativtagaren till Nationalstadsparken.

Nationalstadsparkens initiativtagare Henrik Waldenström som har sin arbetsplats alldeles i närheten är mycket upprörd.

Henrik Waldenström menar att det omfattande arbetet stör ...

”Det är helt fel årstid för en sådan här genomgripande åtgärd. Den borde ske på sensommaren eller hösten om den nu är nödvändig. Risken är stor att alléns kattugglor som häckar just nu skräms bort, liksom skogsduvan och andra hålhäckande fåglar.”

... fridlysta hålhäckande fåglar som kattuggla och skogsduva ...

Henrik Waldenström är också kritisk till att inget samråd skett innan Statens fastighetsverk påbörjade den omfattande trädrenoveringen. ”Så sent som i fredags fick vi reda på vad som skulle ske och på måndagen satte man igång i full skala. Man borde ha extra hög etisk norm och ta hänsyn till fridlysta fåglar i ett naturområde som detta som ju ingår i Nationalstadsparken”, säger Henrik Waldenström. Det kan man onekligen hålla med honom om.

... och att arbetet, om det överhuvudtaget ska utföras, borde ske först efter samråd och på sensommaren eller hösten.