Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 07:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/01/slussen-dokumenterad/

Epsteins Stockholm

Slussen dokumenterad

 

Hans Wahlgrens (till höger) utställning ...

... av bilder från Slussen ...

I ett års tid har Hans Wahlgren med jämna mellanrum besökt Slussen och inväntat de avgörande ögonblicken med sin kamera. Han skildrar de förbiilande och de på platsen verksamma människorna i strängt komponerade bilder som visar vilken levande och arkitektoniskt sinnrik del av staden Slussen ännu är trots åratal av bristande underhåll.  Jag ser Hans Wahlgrens fotografier som en del i dokumentationen av Stockholms centralaste plats som nu tyvärr tycks vara under demolering trots en stark opinion mot de aktuella planerna att förvanska platsen. Hans Wahlgrens utställning visas på Gunnels krog på Lilla Nygatan13.

... hade vernissage ...

... på Gunnels krog i Gamla stan på lördagen.