Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/06/fyraaringarna-besvikna-over-stolden-av-stenberts-halsduk/

Epsteins Stockholm

Fyraåringarna besvikna över stölden av Stenberts halsduk

 

Fyraåringarna på Mosebacke förskola är ledsna för att någon tagit ...

Ebbe, Edith och de andra fyraåringarna på avdelningen Höken på Mosebacke förskola är jättebesvikna över att någon saboterat deras omsorg om ”Stenbert” som de kallar skulpturen Humor av KG Bejemark på Södermalmstorg, gatuarbetaren som tittar upp ur sitt hål och som är skulptörens hyllning till Hasse Alfredson.

... halsduken som de knutit runt halsen på "Stenbert" ...

Två gånger har fyraåringarna försett ”Stenbert” med en halsduk ”för att han inte ska frysa”. Båda gångerna har halsdukarna försvunnit.

... trots att de satt upp lappar på "Stenbert" som förklarar avsikten ...

... och vilka som står bakom omsorgen om "Stenbert".

”Vi har skrivit fyra lappar att ni aldrig, aldrig i ert liv får ta halsduken. Vi har inte sett vem som tog halsdukarna. När vi gav halsdukarna till Stenbert så försvann halsdukarna på samma dag. På lapparna stod det våra namn och att man inte fick ta Stenberts halsduk. Kanske Stenbert är ledsen nu och gråter. ”, citeras barnen i ett mejl från dagiset (med bilder) som jag inte kan motstå att citera och publicera.

Så nu får "Stenbert" stå där med sitt brunnslock utan halsduk och frysa med bara lapparna kvar på sina armar.

Dessutom påpekar barnen att det är jättesmutsigt runt ”Stenbert” som de tagit till sina hjärtan.