Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/08/tartkalaset-pa-nytorget/

Epsteins Stockholm

Tårtkalaset på Nytorget

Många lät sig väl smaka ...

... av tårtorna ...

... som Feministiskt Initiativ bjöd på ...

Nytorget var fullpackat med folk på lördagen, den internationella kvinnodagen. Alla bjöds på gratis tårta och engagerade tal om jämlikhet av FI (Feministiskt Initiativ). Man anade att platsen för festen och mötet inte valts av en slump. Det var här på Nytorget som SD:s Jimmie Åkesson blev tårtad för fyra månader sedan när han skulle signera sin bok. Nu var det istället Gudrun Schyman som signerade sin bok och talade om människors lika värde och mot främlingsfientlighet .

... på Nytorget på Internationella kvinnodagen.

Hon trodde att 2014 skulle bli det definitiva genombrottet för FI med platser både i EU-parlamentet och i riksdagen och försäkrade att en röst på FI inte skulle vara en bortkastad röst. Hennes huvuduppmaning till de församlade åhörarna var därför att rösta efter övertygelse och inte taktikrösta (som många gjort tidigare val) på något av de rödgröna partierna bara för att bli av med alliansen.

Joyces och Elsas egenhändigt tillverkade feministiska tidning "Rättigheter" hade strykande åtgång ...

... liksom talartribunens ballonger efter mötet.