Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 15:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/11/nu-blommar-korsbarstraden/

Epsteins Stockholm

Nu blommar körsbärsträden

Körsbärsträden i Kungsträdgården ...

... har redan börjat blomma.

Körsbärsblommorna har redan slagit ut på flera av träden i Kungsträdgården. Och många är de röda knopparna på väg att slå ut. Det är stor risk att körsbärsträden reden blommat över när den traditionella Körsbärsblommans dag firas i slutet av april i parken. Förra året var det tvärtom. Då tecknade sig körsbärsträdens grenar kala som svarta streck mot himlen när Körsbärsblommans dag firades. Det är svårt att tajma firandet med den nyckfulla naturens växlingar år från år. Men vad gör det. Blommorna är lika välkomna när de än slår ut.

Förra året hade träden inte börjat blomma på Körsbärsblommans dag i slutet av april, ...

... men i år är det risk för att de redan blommat över när det är dags för det traditionella firandet.