Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 04:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/12/antinazistdemonstrationen-utanfor-vasa-real/

Epsteins Stockholm

Antinazistdemonstrationen utanför Vasa Real

Vasa Real bombades med nazistiskt klotter i måndags ...

... men på tisdagen dominerade kärleksbudskapen ...

Vasa Real (min gamla skola) klottrades ned med hakkors och andra nazistiska klichéer i måndags. På onsdagseftermiddagen ordnade Studenter mot rasism en demonstration med ett par hundra deltagare utanför skolans huvudentré i hörnet av Karlbergsvägen och Dalagatan.

... och på onsdagen demonstrerade ett par hundra personer ...

... mot rasism, nazism och för mångkultur utanför skolan.

En stor grupp föräldrar som av skolans rektor uppmanats att komma för att skydda eleverna ”om något skulle inträffa” (jag förmodar att hon menade att om några nazister skulle attackera demonstrationen) hade samlats utanför skolans port.

Flera föräldrar och elever från Vasa Real talade och också elever från andra skolor (här Julieta från Kärrtorp) ...

... och budskapet var glasklart "Sverige är till för alla".

Flera elever från Vasa Real och andra skolor liksom föräldrar till barnen på Vasa Real talade om vikten av att förenas i kampen mot rasismen och nazisterna som skrämmande nog på senaste tiden tycks ha ökat sina attacker i olika former på det demokratiska samhället (Kärrtorp, Malmö, Vasa Real).