Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 19:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/13/kladstrecken-med-de-tappade-vantarna-pa-norr-malarstrand/

Epsteins Stockholm

Klädstrecken med de tappade vantarna på Norr Mälarstrand

 

Tappat och upphittat ...

... och upphängt på klädstreck ...

Mellan två björkstammar på Norr Mälarstrand (i höjd med Fågelbärsgården) hänger tappade barnvantar på dubbla klädstreck. Någon vänlig person har hittat vantarna och hängt upp dem till glädje för föräldrar som kanske återfinner sina barns förlorade persedlar när de går förbi med barnvagnen. Så tänker jag först när jag får syn på de upphängda vantarna (och handskarna).

... på Norr Mälarstrand ...

Men vid närmare betraktande upptäcker jag hur rena och fina alla vantarna är (och en bit därifrån står en fin ”tappad” barnsko på en papperskorg) och drar i stället slutsatsen att det är ett av dessa i vår tid oväntat uppdykande gatukonstverken som man sällan vet bakgrunden till men som framkallar ett leende i själen.

... eller?