Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 20:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/24/finansborgarradet-sten-nordin-inte-orolig-for-slussens-kostnader/

Epsteins Stockholm

Finansborgarrådet Sten Nordin inte orolig för Slussens kostnader

För fyra år sedan bestämde kommunfullmäktige att ombyggnaden av Slussen får kosta högst 8 miljarder kronor. Det var innan bussgaraget i Katarinaberget planerades. Det beräknas kosta drygt 1,3 miljarder kronor.

Åke Askensten är orolig för att Nya Slussen kommer att att bli betydligt dyrare än beslutat  ...

Vid måndagens fullmäktige sade sig Åke Askensten (mp) vara orolig för att kostnaderna för Slussenprojektet kommer att överstiga den beslutade summan eftersom det kraftigt har försenats och därmed hela tiden fördyras och eftersom kommunerna runt Mälaren inte visat något större intresse av att vara med och betala för vattenreglering såsom förutsatts och eftersom staten och SL verkat måttligt intresserade av att bidra till bussterminal och vattenreglering såsom planerat.

... men det är inte finansborgarrådet Sten Nordin.

Åke Askensten ville ha en redovisning av ekonomin och frågade finansborgarrådet Sten Nordin (m) om inte också han är orolig för att kostnaderna kommer att skena iväg.

Men Sten Nordin var inte orolig. Han berättade att Slussenprojektet fram till den sista december förra året kostat 1 250 000 000 kronor och att prognosen för närvarande beräknar totalkostnaden till 8 059 000 000 kronor, dvs. 59 miljoner kronor (eller 0,7 procent) mer än vad fullmäktige beslutat.

Han sade också att förhandlingar pågår med Mälarkommunerna och landstinget och andra berörda parter och att han var optimistisk om utgången av dessa förhandlingar.