Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/24/galapremiar-pa-zita/

Epsteins Stockholm

Galapremiär på Zita

Regissören Daniel Rudholm (till höger) skålar med Jokim Fernström, en av filmens skådespelare.

Skådisarna var på plats på galapremiären av Trisomen Trust och skålade i alkoholfri champagne på biografen Zita innan föreställningen. Filmen är egentligen en filmad teaterföreställning som Mosaikteatern spelade för utsålda hus i höstas. Pjäsen är  regisserad av Daniel Rudholm.

Mir Serrander, också en av skådespelarna, ...

Filmen har ingen enkel och tydlig handling och inga repliker. Men den har drag och mycket musik. ”Jag jobbar gärna med det associativa”, berättar Daniel Rudholm. Själv uppfattade jag det som att gemenskap och utanförskap var det genomgående temat i filmen som har mycket av underfundig humor. Litet Beckettsk på nåt sätt.

... liksom Sofia Wittmark (i mitten) tog sitt ett glas före premiären.

Den 45 minuter långa filmen kommer dock inte upp på biograferna. Men den finns på dvd och den kommer att läggas upp på nätet. ”Den kommer också att användas som promotionfilm för Mosaikteatern”, säger Daniel Rudholm.

Daniel Rudholm och regiassistenten Ebba Jonsson presenterade filmen innan ridån gick isär. Mir Serranders hatt i förgrunden.

Titeln Trisomen Trust anspelar på kromosomen Trisomi 21 som personer med Downs syndrom har tre av istället för två.

Filmen igång. Sofia Wittmark (i rollen som The Giver) och Mir Serrander (The Shadow) i en av scenerna.