Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 23:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/03/31/planerna-pa-bussgata-genom-rosenlundsparken-laggs-ner/

Epsteins Stockholm

Planerna på bussgata genom Rosenlundsparken läggs ner

Det blir ingen bussgata genom Rosenlundsparken i Grindsgatans förlängning till Swedenborgsgatan mellan Hallandsgatan och Magnus Ladulåsgatan. Protesterna mot den planerade bussgatan rakt genom parken på Söder har varit starka.

"Vi lägger ner planerna på en bussgatan genom Rosenlundsparken", berättade stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius för mig innan hon besvarade frågor om Moderaternas bostadsbyggnadspolitik  hos Sveriges Arkitekter.

”Vi lägger ner projektet av tre skäl. Vi lyssnar på opinionen. Det skulle kosta för mycket med åtgärder på husen för att skydda dem för det ökade bullret. Och SL verkar inte heller så där jätteintresserade”

Det berättade stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius för mig innan hon på måndagen tillsammans med moderaternas bostadspolitiske talesman på riksplanet Oskar Öholm äntrade podiet hos Sveriges Arkitekter för att utfrågas om moderaternas bostadspolitik av arkitekten Emma Jonsteg, vd för Utopia.

Inte oväntat handlade frågor och svar bland annat om kvalité i byggandet, förkortade handläggningstider när det gäller att få fram detaljplaner och förbättrad dialog med allmänheten inför planerade byggprojekt. Bra ambitioner tycker jag.