Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-21 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/04/27/hokarangen-at-alla-tema-i-antirasistmanifestation/

EPSTEINS STOCKHOLM

"Hökarängen för alla" tema i antirasistmanifestation

"Hökarängen för alla" var temat ...

... för antirasistmanifestationen ...

Härlig stämning en varm och solig vårdag på ett torg i en Stockholmsförort. Flera hundra människor har samlats. Gamla och unga. Massor med barn. Flera med hemmagjorda skyltar. Inspirerande tal från en provisorisk scen. Musik som får alla som i en enda stor familj att gunga med.  Det är så här man skulle vilja att det vore jämnt, en trygg idyll och en stark gemenskap.

... i Hökarängens centrum på söndagen ...

Tyvärr är bakgrunden mörk till att människor i Hökarängen samlats i gemenskap på torget just denna söndag för att manifestera sin avsky mot rasism och nazism och för att demonstrera sin solidaritet med 36-åringen Fidel Ugo som knivskars av ett gäng nazister i Hökarängen i december förra året och vara nära att dö. Detta skedde en vecka för nazistattacken i Kärrtorp. Uppdrag granskning tog upp fallet i veckan som gick.

... som också uttryckte solidaritet med den knivhuggne Fidel Ogu ...

”Hökarängen åt alla”, var det genomgående temat i alla talen och hela manifestationens motto. Det borde vara självklart utan att det ska behöva påpekas. Men så länge det finns rasister och nazister är det tyvärr nödvändigt.

... och även predikade kärleksbudskapet.