Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-21 21:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/02/i-stallet-for-soderstadion/

EPSTEINS STOCKHOLM

I stället för Söderstadion

Gamla Söderstadion ...

... ska ersättas ...

... av ett nytt tekniskt nämndhus för stadens tjänstemän på de tekniska förvaltningarna.

Först jämnades gamla Råsunda Fotbollstadion med marken. Nu är det Söderstadions tur. Här ska i framtiden de kommunala tekniska förvaltningarna husera i ett nybyggt hus. Fem arkitektförslag tävlar om hur det nya Tekniska nämndhuset ska ut som ska ersätta Söderstadion.

Så här ser de fem olika förslagen ut sedda ur samma perspektiv in mot stan med Hovet längst till vänster och det nya Tekniska nämndhuset på Söderstadions nuvarande plats. 1. "Öppet hus" ...

... 2. "Campus" ...

... 3. "Drivhus" ...

... 4. "Mötet" ...

... och 5. "Solkilen".

Förslagen ställs just nu ut (2-9 maj i nuvarande Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 och därefter fram till 31 maj i Tolv Stockholm, gallerian under Tele2 Arena) men kan också beskådas (utförligare än här) på nätet. Alla som är intresserade kan skicka in synpunkter på förslagen till TNhusettavling@stockholm.se.

En jury med fastighetsdirektören Juan Copovi-Mena som ordförande förväntas den 14 juni bestämma vilket förslag som segrar och bestämma vad som ska växa upp på Söderstadions plats.  Minns Ronnie Hellström, Kenta och Billy Ohlsson, Tom Turesson, Kocken Andersson etc. Those were the Days.

PS. Följande fem grupperingar av arkitektkontor deltar i tävlingen: 1. Dorte Mandrup, Nyréns, Hosper, Mandaworks; 2. Berg, C. F. Moller Architects; 3. BIG, Strategisk arkitektur, SLA; 4. 3xN, Tema och 5. Urban design, Selgascano. Vilka som står för vilka förslag framgår inte av utställningen.