Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/02/skejtarna-alskar-slussen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Skejtarna älskar Slussen

Det är inte bara ...

... gamla stockholmare ...

... som älskar ...

Jublet stiger bland de runt hundra skejtarna som samlats i Blå Bodarna vid Slussen. Alla ropar uppskattande kommentarer och klappar intensivt i stenläggningen med sina bräder så att det ekar när någon av kompisarna lyckats landa på rätt sätt efter ett vågat akrobatiskt hopp nedför trappan.  Själv är jag imponerad men förstår inte att de vågar och bara en har hjälm. Några ramlar och slår sig, grinar illa, men reser sig och fortsätter.

... Slussen ...

... detsamma gör ...

Det är ett så kallat ”jam” som pågår. Skejtarna har samlats för att visa upp sina tricks för varandra i Slussen-7:an, deras eget namn på trappan i Blå Bodarna. Trappan i Gula gången kallar de för Slussen-9:an. ”Bland de bästa spotsen (platserna) i stan. Sådana här ställen måste få finnas kvar”, säger en skejtarna som samlat ihop alla kompisar till det onekligen sevärda eventet som den som råkade komma förbi kunde njuta av. Artisteri på hög nivå av de unga våghalsarna.

... de unga ...

... skejtarna.