Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/05/trafikborgarradet-ulla-hamilton-kritisk-till-polisens-installning/

EPSTEINS STOCKHOLM

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton kritisk till polisens inställning

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) debatterade dubbdäcksförbudet och miljön på Hornsgatan med Stellan Hamrin (v) vid måndagens kommmunfullmäktie.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) uttalade sig kritiskt om polisen när dubbdäcksförbudet och miljön på Hornsgatan diskuterade i Stockholms kommunfullmäktige på måndagseftermiddagen.

Inte mindre än tre gånger uttalade hon att hon tyckte det var konstigt att polisen deklarerat att de inte tänker kolla om bilisterna följer dubbdäcksförbudet. ”Det är naturligtvis problematiskt”, sade hon.

Jag håller verkligen med Ulla Hamilton. Om polisen offentligt uttalar att det inte tänker kontrollera om vissa lagar och förordningar efterlevs så lämnar det fritt fram för människor med rymliga samveten att bryta mot dessa lagar och förordningar.

Sedan dubbdäcksförbudet införts har trafiken med dubbdäck minskats på Hornsgatan från 60-70 procent av bilarna till 30 procent.  En klar minskning alltså. Men fortfarande struntar alltför många i förbudet.

Ulla Hamilton vill helst införa en dubbdäcksavgift som i Oslo där dubbdäcksanvändningen minskat kraftigt.  Men först måste frågan utredas och regeringen ge sitt godkännande.