Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/08/madeleine-sjostedt-kritiserade-moderaternas-byggpolitik/

EPSTEINS STOCKHOLM

Madeleine Sjöstedt (fp) kritiserade Moderaternas stadsbyggnadspolitik

Fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) fällde oväntat kritiska omdömen om allianspartnern Moderaterna ...

... när hon tillsammans med partikamraterna riksdagsman Gunnar Andrén och kommunalrådet i Haninge Peter Olevik Dunder frågades ut av Sveriges Arkitekters Emma Jonsteg (längst till vänster), vd för arkitektkontoret Utopia.

Fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) fällde beska kommentarer om sin allianspartner Moderaterna när folkpartiet frågades ut om sin bostadspolitik hos Sveriges Arkitekter på onsdagen. Hon kallade Moderaterna och Socialdemokraterna för ”betongalliansen”.

”I Stockholm finns det tydliga politiska skiljelinjer. I Stadshuset finns nån slags betongallians som består av Moderaterna och Socialdemokraterna. Man vill riva. Man tar inte intryck av vad medborgarna tycker”, sade hon.

Vidare: ”Riva 1800-talshus som man planerar att göra här runtomkring. Det är bisarrt, tycker jag, och dålig arkitekturpolitik.”

Kritisk var hon också mot det iögonenfallande komplexet Stockholm Waterfront snett emot Stadshuset. ”Waterfront byggdes i nåt ögonblick när folk tittade bort. Det är inte många som är nöjda med det kan jag säga., sade hon.

Hon ansåg också att kontoriseringen av City måste stoppas till förmån för bostäder. Hur nu det ska gå till.