Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/08/vacker-fagel-pa-renstiernas-gata/

Epsteins Stockholm

Vacker fågel på Renstiernas Gata

En domherre ...

... på Renstiernas Gata.

Domherrar ser man inte ofta, inte jag i alla fall. De beskrivs som  förhållandevis stora och robusta finkfåglar. Förhållandevis stora! Jättestora skulle jag vilja påstås. Åtminstone den hanen som slagit sig ned i Vitabergsparkens bergsskärning ned mot Renstiernas Gata. Där står den orörlig, något skamfilad och tycks picka lite i skrevan. Ett dekorativt inslag i stadsbilden som jag undrar lite över.