Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/09/arets-stockholmsbyggnad-utsedd/

EPSTEINS STOCKHOLM

Årets Stockholmsbyggnad utsedd

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius delade ut segerplaketten ...

Bostadshuset med fasaden klädd i obehandlat cederträ på Skagersvägen 22-26 i Årsta, det s.k. Skagershuset, utsågs på fredagskvällen till Årets Stockholmsbyggnad efter en omröstning bland stockholmarna. Av de drygt 3 400 rösterna fick Skagershuset drygt 500, eller något över 17 procent av rösterna.

... till Johan Johan Lins och Björna Ahrenby ...

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius delade ut priset, diplom plus en stor plakett att fästa på huset, till byggherren Åke Sundvalls vd Johan Lins och arkitekten Björn Ahrenby vid en offentlig ceremoni i Kulturhuset.

... männen bakom Årets Stockholmsbyggnad, Skagershuset i Årsta.