Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Konstnärernas syn på Slussen visas på stadens kulturtavlor

Konstnär: Nina Kerola

Slussendebatten får nytt bränsle på måndag.  Då kommer en utställning med 200 affischer av 44 konstnärer att pryda stadens affischtavlor (de s.k. kulturtavlorna) i två veckor framåt.  ”SE UPP! – Slussen en hjärtefråga” är namnet på affischutställningen. En del konstnärer tar entydigt ställning i Slussendebatten. Andras verk är mer svårtydda. Deltagare är konstnärer samt studenter och lärare från Grafikskolan och Konsthögskolan. Mellan den 22 och 29 maj ställs affischerna också ut på Grafiska sällskapets galleri, Hornsgatan 6. Det ska bli spännande. Nedan (och ovan) några smakprov från den kommande utställningen.

Konstnär: Anton Wiraeus

Konstnär: August Håkansson

Konstnär: Åsa Andersson

Konstnär: "husser"

Konstnär: Annette Hammarén

Konstnär: Ann Lillqvist