Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Konstnärernas syn på Slussen visas på stadens kulturtavlor

Konstnär: Nina Kerola

Slussendebatten får nytt bränsle på måndag.  Då kommer en utställning med 200 affischer av 44 konstnärer att pryda stadens affischtavlor (de s.k. kulturtavlorna) i två veckor framåt.  ”SE UPP! – Slussen en hjärtefråga” är namnet på affischutställningen. En del konstnärer tar entydigt ställning i Slussendebatten. Andras verk är mer svårtydda. Deltagare är konstnärer samt studenter och lärare från Grafikskolan och Konsthögskolan. Mellan den 22 och 29 maj ställs affischerna också ut på Grafiska sällskapets galleri, Hornsgatan 6. Det ska bli spännande. Nedan (och ovan) några smakprov från den kommande utställningen.

Konstnär: Anton Wiraeus

Konstnär: August Håkansson

Konstnär: Åsa Andersson

Konstnär: ”husser”

Konstnär: Annette Hammarén

Konstnär: Ann Lillqvist