Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 08:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/09/rivningen-av-norra-stations-sista-byggnad-inleddes-pa-fredagen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Rivningen av Norra stations sista byggnad inleddes på fredagen

I dag ...

... i förrgår ...

Rivningen av den sista återstående byggnaden, expeditionshuset för inkommande gods på Norra stationsområdet, det redan rivna klockhusets tvillingbyggnad, inleddes på fredagen. Fönstren och fönsterfodren avlägsnades. Som ett spökhus står det fortfarande kvar en kort tid till. Hur kort är oklart. Rivningsarbetarna ville inte berätta.

Det är för trist att inte en enda originalbyggnad blir kvar från den mer än hundraåriga järnvägsepoken i det som i framtiden ska heta Hagastaden och innehålla bostäder i höga hus för 10 000 människor. De kommer att bo i en historielös miljö.

... i dag.