Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-24 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/13/i-bjorkhagen-pa-torsdag-blir-det-dialogpaviljongpremiar/

EPSTEINS STOCKHOLM

I Björkhagen på torsdag blir det dialogpaviljongpremiär

En flyttbar s.k. dialogpaviljong är stadens senaste innovation för att prata med stockholmarna och lyssna på deras åsikter i olika frågor.

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius invigde stadens nya dialogpaviljong ... 

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (m) förklarade när hon invigde dialogpaviljongen på tisdagen att staden också vill ge medborgare som normalt inte brukar gå på samrådsmöten, i till exempel Tekniska nämndhuset, chansen att komma till tals genom att dialogpaviljongen är bemannad med personal på centrala platser där många passerar.

 ... på gräsmattan utanför Tekniska nämndhuset på Kungsholmen. 

Den riktiga premiären sker på torsdag-frdag-lördag i Björkhagens centrum med anledning av det framlagda områdesprogrammet för Hammarbyhöjden och Björkhagen där mellan 2 100 och 2 600 nya lägenheter planeras främst i Hammarbyskogen, på Nytorps gärde och på en överdäckning av Hammarbyvägen.

Inne i paviljongen finns en interaktiv karta byggd på mängder av flygbilder över hela staden.

I dialogpaviljongen finns en stor interaktiv karta över hela Stockholm grundad på mängder av flygfoton vilket förenklar diskussionen och gör det lättare att förstå hur olika planer påverkar dagens förhållanden.