Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 22:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/14/vissa-kan-ostraffat-strunta-i-lagen-exemplet-vastgotagatan-5/

Epsteins Stockholm

Vissa kan ostraffat strunta i lagen - exemplet Västgötagatan 5

Om- och påbyggnaden ...

Utan bygglov får man inte bygga om ett hus. Vasakronan har inte längre något bygglov för att bygga om och bygga på f.d. Kronofogdens fastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm. Bygglovet upphävdes nämligen av Mark- och miljööverdomstolen i fredags(9 maj) (se tidigare blogg).

... av gamla Kronofogdemyndigheten ...

... pågår i oförminskad takt ...

Vasakronan har alltså inget bygglov längre. Upphör då ombyggnadsarbetena? Icke. De fortsätter som inget hänt.  På tisdagen (13 maj) pågick ombyggnadsarbetena av fastigheten med oförminskad styrka. Domen i Mark- och miljööverdomstolen som inte kan överklagas har alltså ingen som helst effekt. Jag kan tycka det är konstigt. Står vissa aktörer i samhället över lagen? Kan vissa aktörer ostraffat strunta i avkunnade domar? Det verkar så. Jag är förvånad.

... trots att det inte längre finns något bygglov. Märkligt!