Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-24 18:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/14/vissa-kan-ostraffat-strunta-i-lagen-exemplet-vastgotagatan-5/

EPSTEINS STOCKHOLM

Vissa kan ostraffat strunta i lagen - exemplet Västgötagatan 5

Om- och påbyggnaden ...

Utan bygglov får man inte bygga om ett hus. Vasakronan har inte längre något bygglov för att bygga om och bygga på f.d. Kronofogdens fastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm. Bygglovet upphävdes nämligen av Mark- och miljööverdomstolen i fredags(9 maj) (se tidigare blogg).

... av gamla Kronofogdemyndigheten ...

... pågår i oförminskad takt ...

Vasakronan har alltså inget bygglov längre. Upphör då ombyggnadsarbetena? Icke. De fortsätter som inget hänt.  På tisdagen (13 maj) pågick ombyggnadsarbetena av fastigheten med oförminskad styrka. Domen i Mark- och miljööverdomstolen som inte kan överklagas har alltså ingen som helst effekt. Jag kan tycka det är konstigt. Står vissa aktörer i samhället över lagen? Kan vissa aktörer ostraffat strunta i avkunnade domar? Det verkar så. Jag är förvånad.

... trots att det inte längre finns något bygglov. Märkligt!