Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 03:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/16/starka-bildberattelser/

EPSTEINS STOCKHOLM

Starka bildberättelser

Meli Petersson Ellafi vid sin starka porträttserie av femtonåriga Amanda från Hässelby gård ...

Meli Petersson Ellafi hängde mycket med ungdomarna på ungdomsgården i Hässelby gård, spelade pingis och umgicks, innan hon började fotografera. Väl inne i gemenskapen på gården frågade hon några om hon fick följa dem med kameran. Femtonåriga Amanda med kompisar sade ja med entusiasm. På så vis skapade Meli Petersson Ellafi det förtroende som var en grundförutsättning för den fotografiska porträttserie med stark närvarokänsla av Amanda som hon nu ställer ut på Galleri Konstrast på Hornsgatan 8.

... som ingår i Nordens Fotoskolas högst sevärda fotoutställning som just nu visas på Galleri Kontrast på Hornsgatan 8.

Porträttserien på Amanda är Meli Petersson Ellafis examensarbete på Nordens Fotoskola. Den är också hennes bidrag till den starka och mycket sevärda fotoutställningen med arton elevers examensarbeten på Galleri Kontrast. På torsdagskvällen var det boksläpp för fotoboken ”Nordens Fotoskola 2014” som innehåller de arton utställda bildreportagen. Boken säljs till det absoluta fyndpriset 20 kronor men är värd minst det tiodubbla.