Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2014/05/18/folkdansringens-dag-pa-stortorget-i-gamla-stan/

EPSTEINS STOCKHOLM

Folkdansringens dag på Stortorget i Gamla stan

Förre socialministern Ingela Thalén invigningstalade på ...

... Folkdansringens dag på Stortorget som inleddes med en uppvisning av Kulturella Folkdansgillet från Tyresö ...

... som fyller 100 år i år.

F.d. socialministern Ingela Thalén iklädd folkdräkt invigde det närmare fem timmar långa framträdande av Folkdansringen Stockholms årliga framträdande på Stortorget. Ingela Thalén är sedan 2006 riksordförande för Svenska Folkdansringen som har över 15 000 medlemmar i 385 föreningar spridda över landet.

Både små och stora deltog i uppvisningen ...

Efter en långdans över torget, i vilken även förundrade och roade turister från Japan och andra länder fick medverka, inleddes uppvisningen på Folkdansringens dag  med danser av Kulturella Folkdansgillet i Tyresö som i år fyller 100 år.

... och i långdansen på Stortorget fick även allmänheten medverka.

Därefter uppträdde folkdansgillen från Vällingby, Väsby, Slagsta, Nynähamn och flera andra platser. Det blev alldans och dräktvisningar och till sist avslutning med en gemensam promenadpolonäs och familjevals. Allt mycket uppskattat på det packade sommarsoliga Stortorget.